decembrie 09, 2012

fusta 35. despre uși și iubire

citez: The happiness of your life depends on the quality of your thoughts. (pagina asta)

și parcă mi-ar fi dor uneori de o ușă care se deschide singură. fără eforturi. și gândurile mele spun: ai crescut - fii responsabilă pentru tine și acțiunile tale. planifică, bate, deschide, menține, evaluează, iar bate, iar deschide și tot așa.

și uneori intervine oboseala cruntă. parcă nu mai vrei să bați, parcă fiecare secundă de așteptat până se va deschide este interminabilă. și peste tot o ploaie fără sfârșit. și tu vrei doar să te culci pe o ureche și să aștepți. și la un moment dat cineva să deschidă o ușă în locul tău și să te cheme înăuntru pur și simplu.

fiecare dintre noi are momente din acestea. anume atunci înțelegem că iubirea necondiționată a mamei se oprește la mama. ceilalți ne iubesc pentru ceva. sau au nevoie de noi pentru ceva. și atunci, Sorin are dreptate. în dragoste așteptăm reciprocitate.

doar că nu știu cum se întâmplă că și atunci când celălalt nu ne iubește, continuăm să iubim. iubirea ei pentru tine sau a ta pentru el nu este condiționată de reciprocitate. fie că mă iubește sau nu - eu iubesc. pot alege însă să stau alături de omul acesta sau nu. dar asta e altă poveste. și ea nu ține de iubire per se.

necondiționat înseamnă te iubesc pentru că ești așa cum ești. nu pentru că ești cu mine sau nu, nu pentru că ai statut/bani/prieteni/charismă. ci pentru că ești. toate elementele despre care vorbeam sunt doar niște momeli pentru a te îndrăgosti.

și nici măcar nu contează pentru ce iubești. contează ce faci cu această iubire. ce îți aduce ea. ce transformă în tine. unde te duce.

eu sincer nu îi invidiez pe oamenii care nu au iubit niciodată. oamenii pentru care deschiderea este o ușă, în care ei se tem să bată. putem folosi jocurile de seducție toată viața. iubirea care te topește face cât o mie de jocuri pe nivele. pentru că iubirea este singura care te învață Cum trece viața. Cum se simte ea. Cum pulsează.

iar calitatea gândurilor depinde de propria ecologie. ce faci, cu ce grup te identifici. cine ți-e drag. ce  idealuri și vise ai.

dacă îți imaginezi multe cercuri cuprinse unul în altul, tu pe care l-ai alege? pe cel exterior, cel mai mare sau pe cel din interior - punctul din centrul cercurilor?
sursa

2 comentarii:

Far de rusine spunea...

Nu cred ca iubirea asta neconditionata exista chiar si la mame. in special la mame. cum sa nu iubesti pe cineva care nu ti-a dat voie noua luni sa dormi pe burta :)

Unknown spunea...

drept! iubim pe cei care ne chinuie mai mult :P