iulie 19, 2009

FUSTA X. CUM SUNT BĂRBAȚII

astăzi vreau să analizez identitatea masculină. am tot încercat să apuc de un capăt de undeva tema aceasta, dar de fiecare dată mă lăsam convinsă că e o temă populistă. hmmm. o fi, dar mă interesează.

acest post vine de la ceva scris de Andi, apoi de la Gina. voi face o scurta concluzie a comentariilor pe care le-am făcut acolo. ca să îmi fac vânt înspre esența masculină :)

așadar,
o sa pornesc de la un mare Bărbat al lumii. Kant (observatii asupra sentimentului de frumos si sublim), exemplifică diferența dintre frumos și sublim astfel: bărbații iubesc femeile sublime, dar se căsătoresc cu cele frumoase.
nu intru in detalii conceptuale. hai sa zic doar asa. sublimul este superior categorial frumosului, pentru că implică experiența numinoasă, cea a unui dincolo transcendent. să ajung pe maluri mai umane - e mister amestecat cu moralitate, în sensul tot kantian al cuvântului.

deci uno. bărbatul este atras de mister.


inserție - Bărbaților le place misterul, dar nu le place același mister, ne anunță V. Levi, un psiholog rus bun bunicel

acest mister va trebui schimbat în permanență cu unul nou. dar atenție, dacă o faci prea des, mintea lui logică și structurată nu mai înțelege ce se întâmplă și o ia agale spre cel mai apropiat club de noapte să găsească permanența.

doi. aha!!!! și mister și schimbare și permanență. și toate astea combinate într-un abzaț atât de mic.
ce se va întâmpla mai jos?
trec peste trivialități legate de Bărbatul și gospodăria, mâncarea, spălatul de rufe, și la capătul funiei soția. de cele mai multe ori soția este doar cea frumoasă și acest aspect al vieții feminine nu mă interesează.

rămân în cadrul triunghiului mister - schimbare - permanență privindu-l ca pe o primă axă identitară masculină.

poate că mai degrabă ar trebui să le schimb cu locurile pentru a putea explica ceva

--SCHIMBARE ---------MISTER----------PERMANENȚĂ ------SCHIMBARE-----MISTER -----PERMANENȚĂ------SCHIMBARE------MISTER-----PERMANENȚĂ----SCHIMBARE--

cercul va fi închis și se va relua de fiecare dată, la diferite cicluri de vârstă. intensitatea cu care se va pune accent pe una sau pe alta depinde deci de nevoile vârstei.

bun.
structurarea nevoilor pe vârste

adolesență: nevoia centrală este de a demonstra că ȘI EL este bărbat. comportament dedicat sexualității, ca să mă exprim așa. zona asta se deosebește de cea feminină doar prin manifestăei mai agresive.
la această etapă, bărbatul începător își cere dreptul la SCHIMBARE.

tinerețe: mult alcool, găști, trecere de la o femeie la alta. începe să caute MISTERUL. Se aruncă între fuste cu tot ce poate. începe să înțeleagă că este o diferență între iubire și sex. Le explorează pe amândouă cu nesaț.Cenaclul Flacara- Ovidiu Haidu- Pustoaico
Asculta mai multe audio Muzica

maturitate: îl interesează PERMANENȚA. preocupări pentru filosofie. Femeia devine sau un obiect de căutare sau unul găsit și uitat acasă, la bucătătie, prntre vase.
de fapt, aceasta este vârsta cea mai frumoasă a bărbatului. aici, atinge, ceea ce Platon numea stadiu superior al iubirii - caută știința, se găsește pe sine.
dacă în stadiile anterioare a reușit să treacă de fiecare criză a perioadelor de dezvoltare, devine un stejar falnic, cu o carte în mână, citește nevoile celorlalți, în special pe cele feminine cu o jumătate de privire. uhhhhhh!!!!!!!
schiță a bărbatului frumos:
știe să combine cele trei elemente ale triadei,
curaj
2. perseverență
3. tandrețe
4. chiar daca esti orb

am văzut asemenea bărbați. nu în filme. voi?

Trimiteți un comentariu