ianuarie 25, 2012

moldovenii, statul și așteptatul

cândva mă apucasem să disec mintea moldovanului și să găsesc motivațiile pentru care suntem așa cum suntem.

apoi, am scris aproape o carte pe cum poate fi schimbată percepția asupra realității cu ajutorul filosofiei, cu reguli, metode și fishte. mai târziu, manuscrisul a fost luat de apă la Nemțeni. bine a făcut.

m-am apucat să fac altceva, am ajuns la Ministerul Culturii pentru ca să elaborăm împreună cu ei politici publice, să încercăm să facem o Strategie de dezvoltare a culturii și multe alte lucrușoare, care sunt cumva realizarea a ceea ce era în cartea pierdută.

și bum!

găsesc un grup pe facebook - ACT3A și mă bucur repede repede, că uite, la politica pe teatre o să avem implicare reală din partea artiștilor care așteaptă cu sufletul la gură schimbări.

aha, aha. nu am adunat nici 10 like-uri. nici un comentariu.

mmmmmm....mă întreb și ies din grup.

oare să fie simptoame de Homo Sovieticus și în generația care știe deja numai din povești ce a fost URSS? sau poate e societate postmodernă, în care Anything goes și generațiile se revoltă împotriva a orice, dar reazultatul le este indiferent, vorba filosofului?

aseara, veșnicul facebook, prin Alex Lebedev (tare drag blogul lui printre altele) și Victoria Vlad, (o altă persoană de admirat) îmi dă iar de scărpinat ceafa și creierul.

ia aici

http://www.snopes.com/college/exam/socialism.asp

unde scrie așa:
When the reward is great, the effort to succeed is great.  Recompensa e pe măsura efortului

These are possibly the 5 best sentences you'll ever read and all applicable to this experiment:
1. You cannot legislate the poor into prosperity by legislating the wealthy out of prosperity.
2. What one person receives without working for, another person must work for without receiving.
3. The government cannot give to anybody anything that the government does not first take from somebody else.
4. You cannot multiply wealth by dividing it!
5. When half of the people get the idea that they do not have to work because the other half is going to take care of them, and when the other half gets the idea that it does no good to work because somebody else is going to get what they work for, that is the beginning of the end of any nation.

Vrem să ni se dea. pentru că suntem  profi, filosofi, muzicieni, actori. dar în primul rând pentru că suntem cetățeni. deci Statul tre să ne DEA.

ap iak. ceea ce ne dă, va fi luat înapoi. și e corect. legea schimbului asta spune de secole. ne-am obișnuit să ni se ofere pentru că suntem. legea iubirii materne. doar că Guvernul, Ministerele nu sunt mame.

ele produc politici și legi pentru ca noi să putem fi în siguranță.

Ministerele nu sunt vaci sfinte. și doamne ferește să ajungă.

poate e timpul să scăpăm de complexul omului sovietic, care întindea mâinile spre AtotPuternicul ca să îi dea apartament, mașină, salam doctorskaia, ciocolate,  ore speciale pentru sex, somn, creier spălat și lista continuă.

poate că a acționa și a ne implica este soluția?

poate demistificăm statul și îi dăm ce e al lui, dreptul să facă legi, strategii, politici și în loc să ne plângem că nu suntem ascultați, participăm?

ps. mulțumesc Alex și Victoria. :)

mă apuc de rescris cartea.

dedicație specială, nouă, celor care așteptăm Bani de la Stat. statul nu aduce bani, numai mișcatul, acțiunea și dragostea.
http://www.youtube.com/watch?v=h89Ur-ENpQs

Niciun comentariu: