iunie 27, 2014

spune-mi cine sunt eroii tai si iti spun cine esti


ieri am participat intr-o emisiune despre si cu diaspora. una dintre întrebările la care mi-a fost greu să răspund a fost: cine sunt eroii? datorită cui Moldova semneaza Acordul de asociere.

nu știu dacă aș căuta eroi. săptămâna trecută am văzut, mergând spre Nord - o Moldovă nouă, cu drumuri bune, cu pensiuni frumoase și cu un cer nebun de frumos. și poate am eu idei nesăbuite în cap, dar de câțiva ani buni, apusul în Moldova e mai colorat.

nu sunt eroi în povestea noastră. dar suntem obișnuiți să așteptăm minuni. și atunci trebuie să existe eroi. și deci anti-eroi. cel Bun și cel Rău au mers și la Bruxelles împreună :).

trăim în povești care merită să fie depășite. pentru mine, semnarea Acordului înseamnă depășirea poveștilor cu eroi.

pentru că eroul este cel care trebuie să rezolve pentru alții. pentru că eroul este cel care poate fi martirizat și deci jelit. pentru că eroul este cel care adună pietrele aruncate în cap dacă apare vre-o greșeală.

această viziune asupra lumii ar putea scoate moldovenii din triunghiul dramei. dacă nu există eroi - nu există jerfe. deci, în cele mai bune tradiții - ne adunăm la o clacă și ne apucăm să facem fiecare ce știe el mai bine să facă.

pentru că ceea ce se întîmplă este mersul natural al lucrurilor. Moldova se întoarce acasă.fotografie

și muzică :)

Niciun comentariu: