octombrie 28, 2010

TU NU TRECI PRAGUL ELECTORAL. IX.

Dragă student,

eu sunt profesoară la una dintre cele mai mari universităţi din Moldova.  îmi place ceea ce fac şi citesc şi pregătesc prezentări şi cursuri nopţi întregi pentru ca să vin în faţa ta şi să te motivez să gândeşti şi să vrei să ai o viaţă plină şi vie. pentru ca tu să treci pragul electoral. am multe cursuri, puţini bani şi entuziasm ca să lupt cu faptul că

tu te plângi de calitatea educaţiei din universităţile noastre, dar nu te pregăteşti pentru seminare, nu te implici in proiecte şi nu vrei să devii liber în exprimare. tu nu vrei să citeşti materialele de pe internet, pentru că ele sunt în altă limbă decât româna.

tu te plângi că majoritatea profesorilor vin în faţa ta cu foi galbene, dar nu îndrăzneşti să le spui despre asta şi nici nu ai alternative care să îl facă să îşi schimbe stilul de predare.

tu ţipi că universităţile sunt corupte, dar te rogi la mine să nu îţi trec lipsele în catalog pentru că ai tot felul de activităţi. sau ai întotdeauna în buzunar nişte bani trimişi de mama din Italia pentru ca să plăteşti pe cei care vor să ia bani.

tu spui că profesorul din Moldova este prost pregătit şi nu faci nimic pentru ca să devii altfel.

să ştii, Dragă student, că eu am dreptul să am studenţi liberi, care ştiu să citească engleză, franceză sau germană, care vor să se implice in activităţi extracurriculare, care e capabil să stea pe coridoare să citească, care gândeşte liber şi are curajul să îmi spună unde am greşit.

dar, până atunci, Tu nu treci pragul electoral.

vii la restanţă la viaţa ta. acolo nu ai pe cine plăti, nu ai cu cine te înţelege. poţi doar să te plângi că am fost eu profesorul tău.

istoria pragurilor electorale integral e aici: http://www.iongrosu.com/
le gasiti si pe celalalte, pana la 9 si de la 9 :)

13 comentarii:

Dacul spunea...

superb textul... bis...

angela spunea...

multumesc,
da chiar ma doare :)
si cred ca e o buna posibilitate sa le spun :)

INCERTITUDINI spunea...

Doamna profesoară Angela, jos pălăria!
Dacă aș fi aproape, pe cuvânt de onoare că m-aș înscrie la cursurile tale.
Și aș fi o studentă electorală!!
p.s.
Știi ceva? asta nu pot suporta la oameni-, nu doar la elevi, studenți etc. , la toți- lipsa argumentelor, când vine vorba de nemulțumiri.
Te îmbrățișez, Angela!!

INCERTITUDINI spunea...

p.ss. cred că ” bisul ” dacului vine de la biserică.( ”vine”, polisemantic).

i spunea...

Stimate profesor,

Ma intreb daca ai certitudinea faptului ca obiectul tau este intr-adevar atat de important incat sa poata declansa gandirea libera? daca tu esti ghidul potrivit pentru aceasta misiune grea pe care ti-ai asumat-o? daca aula unde se desfasoara cursurile si seminarele tale reprezinta un spatiu potrivit pentru manifestarea gandirii libere?

angela spunea...

Gina :)
si eu as veni la tine la ore, cu siguranta :)
uneori, cand am probleme cu fetita la romana ma gandesc la tine si la ce bine ar fi daca am fi mai aproape :)

ps. Dacul vine dintre noi :)

angela spunea...

Draga I.
ma intreb si te intreb ce ar fi o disciplina importanta? cu siguranta ai deja raspuns la intrebarea pe care mi-ai lasat-o aici

ma intreb daca pentru a gandi este nevoie sa cautam spatii speciale

si cred ca studentii mei pot vorbi mai bine daca sunt sau nu ghidul potrivit. dar, consider ca imi fac bine munca si ma stevin si mai stradui sa devin si mai buna.

iar tie, Draga i :) iti multumesc pentru ca ai lasat intrebari si ma gandesc la ele. :).dar astept raspuns si la ale mele

marul spunea...

:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Anonim spunea...

salutari din Craiova!
textul e cat se poate de dureros de adevarat. si limita lui nu e doar moldova,aceleasi lucuri se intampla si in romania...

angela spunea...

da @Anonime....asa e :)
dar suntem ca sa zambim si sa luptam :)
La multi ani :)

@Marule :)))))

Andrei fedoreev spunea...

Mie mia placut mult articolul! :))deacord cu toate..si as mai adauga inca vreo 150 de paragrafe critice.
predarae la bilbao..presupun e mai challenging? cind esti in clasa cu oameni care au vazut oleak de lume presupun e altceva.
daca sunteti in Md in vacanta ar fi interesant de intilnit...dati-mi de stire daca este asa o posibilitate.??

Anonim spunea...

Draga Angela,

desi te-am cunoscut la Bucuresti pe 06.10.2012 nu te-am descoperit decat de 2 zile. E valabil si in cercurile cunoscute mie din Germania ceea ce scrii tu. Prima vorbe e "exista si in germana?" Cum e vorba de pus osul la treaba cum oboseste marea majoritate a tineretului. Pacat.

Ma bucur ca existi, ca faci parte dintr-o specie rara, aceea oamenilor cu curaj civic, ca te-am cunoscut si ca voi avea ocazia sa te cunosc si mai bine

Marius Catiche

Anonim spunea...

Adevărat))