ianuarie 08, 2010

POVESTEA MOTANULUI ÎNCĂLȚAT SAU DE CE S-AU SUPĂRAT FRAȚII MAI MARI

buuuunnnn. două noaptea. istoria pe care o voi posta aici nu e nouă. chiar e veche pentru blogosfera moldovenească. a început aici si aici și aici

avem istoria întregii povești. avem opinii peste opinii. unii fac SHEME (ciorici de ezemplu), alții se indignează tare serios.

iaka despre ei o să ne jucăm un pic.

așadar nu o să spun de ce îmi place sau nu Turcu, cu
Ieurooovizionu' lui.

au făcut-o deja mulți și unii chiar foarte
bine.

deci 1.
structura comentariilor Anti Turcu.
a. comentariile pot fi structurate în jurul a câteva teme:
. ne face de ras in europa
. e țăran
. nu înțelege ce face (pornind de la presupoziția că Pavel Turcu e prost și nu prea are capacitate de decizie. de altfel, cum să nu înțelegi că vei fi promovat dacă vii cu o piesă pentru eurovision???)

toate însă vin să spună ASTA: noi, Telectualii moldoveni, iaka știm că suntem deștepți, frumoși, talentați și am decis să devenim salvatorii unui sărman moldovean prost, care nu prea înțelege ce face.

Alina Arefiev mi-e mila de el...el habar nu are unde s-a pornit...ii asa naiv si sincer...da ma scoate din sarite ca cineva profita si inca cred ca cine l-a ajutat cu piesa si il incredinteaza ca el canta bine nu vrea decat sa-l umileasca pe bietul om...ajunge!!lasa-ti omul in pace sa cante singur acasa eurovizzzziooon


atitudinile superioare vin de obicei din probleme de identitate, și nu din integritate personală. da poate nu am dreptate. să îmi spuneți voi.

2. expresii utilizate
. unde esti tu tepes doamne
sau

Irina Dilan deci daca apare ratatu' asta (sorry pt forma de adresare la "maria sa" ) la eurovision...mor de rusine sa zic cuiva k asta reprezinta tara mea... va rog io din suflet...mai bn nu se duce nimeni decat sa aduca la asa un nivel tarisoara noastra , asa cum e saraca da este a noastra si nu merita o asemenea injoseala..k exi...

un clișeu atât de frumos, ca doare
sau
Constantin
10 ani incercam sa ridicam nivelul culturii in tara asta dar toti isi baga p*la,
ne-o bagam si noi si aratam la toti cine suntem
(asta e tare bună, fie vorba între noi. de aici apare o definiție a culturii, de care nu a mai auzit niciun antropolog - cultura este ceea ce trebuie ascuns de toți)

lista de clișee continuă. intrați pe Facebook, că îmi este cam lene să le înșir aici pe toate.

acum mă întorc la povestea Motanului încălțat. vă mai amintiți că fratele mai mare a primit moara, cel mijlociu - un măgar, iar cel mic - un motan, cu ajutorul căruia devine Marchiz de Carabas.
știți de ce?
pentru că l-a ascultat.
imaginați-vă VOI, INTELECTUALI SADEA, DEȘTEPȚI ȘI FRUMOȘI că vine în fața voastră un motan și spune - dă-mi o șansă! ce reacție ar genera cuvintele lui?

sărmanul motan,
haideți să facem un grup să îl protejăm de cei care au văzut în el capacitatea lui motănească, pentru că nu de alta dar,

Victoria Muntean Bravo Sergiu! Trebuie de oprit porcaria aceasta.
Mi se creeaza impresia ca "fanii" lui Turcu nu urmaresc promovarea lui Turcu, cit promovarea lor proprie. Pretinsii rafinati s-au dovedit a fi niste inculti sau poate imbecili.


să revin la poveste.
partea necunoscută a ei.
cea cu frații mai mari, care au rămas consternați de succesele celui mic.
și l-au invidiat pentru asta. și s-au apucat de făcut SHEME.

AȘA A APĂRUT MIORIȚA.

DECI TOTUL ESTE CLAR ȘI STRUCTURAT PÂNĂ AICI. URMĂM PATERNURI CLARE. NU IEȘIM DIN SCHIZME.
PS... pe blog la Viorele,
Chiar sa fie asta oare cea mai importanta tema la inceput de un nou deceniu pentru tarisoara noastra pacatoasa? Eu inteleg ca lumea a baut prea mult de sarbatori si isi iese din minti, ca din casa nu poate iesi – e urit afara. Dar… tre sa fie o limita, nu?
Revezi si blogul tau – cate postari, cate puteri si timp pierdut… pentru ce???
Oare sa fie ‘capodopera’ asta lui Turcu mult mai importanta decat sutele si miile de probleme real importante pentru societatea noastra??? Oare trebuie sute de bloggeri sa umple blogosfera cu rahat pentru o cauza de nimic?
Nu voi mai intinde gandul – nu merita timpul pierdut!
Ajunge oameni buni! Puneti punct odata la acest subiect!
Din fericire, Turcu nu este o problemă. Este sinteza, vorba hegeliană, generată de alți doi factori.
și tot Hegel. deși nu îmi place deloc. Istoria își face de cap cum vrea. Ne întinde mreje și se joacă pentru ca să își realizeze propriile planuri.
data viitoare vorbim despre sinteză. cine este Turcu și de ce este important.
















12 comentarii:

flavius spunea...

servus!

interesant peisajul blogosferei de acolo si al Mioritei blogurilor ;)
toate cele bune!

Maria spunea...

obiectia 'nu intelege ce face' tine, pina la urma, de empiric. daca unii isi exprima asemenea griji, nu inseamna neaparat ca au o atitudine superioara. eu l-as vota pe Turcu, dar totusi atitudinea mea fata de intreaga poveste s-ar schimba daca s-ar afla ca omul chiar nu stie ce face...

aiurii spunea...

hai odata - "data viitoare".
cine e si de ce e important Tutrcu!?
eu zic ca ca da, e o sinteza, ca in sfirsit se produce ceva concret in spatiul .md si ca intimplarea e in capu mesei...da in afara de astea?

angela spunea...

Flavius,
al doilea bum al comuniunii blogeresti din Moldova. de data asta pe alt plan - cel al nivelului culturii, a posibilitatii de schimbare.
multumesc :)

Maria,
nu intelege ce face - presupune ca cel care afirma asa ceva este documentat, sigur si nu continua cu - sarmanul. a spune cuiva ca e sarman si prost este deja o atitudine superioara.

eu cred ca omul stie ce face. o sa aduc argumente. :)

apari la fuste :)

Aiurii
diseara, sper sa reusesc. :)

vladimir b. spunea...

Absolut halucinant! Mioriţia s'a născut la Ungheni)))))

Anonim spunea...

clasna scrii. mai intram.

Maria spunea...

angela,nu sunt de acord. 'nu intelege ce face' e o reactie bazata pe compasiune, nu pe superioritate. apoi, a nu intelege ce se intimpla nu califica automat pe cineva in liga prostanacilor. in comentariul meu am spus ca pina la urma asta e o intrebare empirica: intelege ori ba? intre timp am vazut niscaiva interviuri cu eroul saptaminii, si tare ma tem ca nu, nu prea intelege in ce s-a bagat. Nu IQ-ul lui turcu e in discutie aici, ci faptul ca el si sustinatorii lui au viziuni diferite asupra situatiei.

Am urmarit fustele, dar n-am avut timp sa comentez..)

Maria spunea...

o precizare: mila ('sarmanul!'), da, e bazata pe superioritate. dar compasiunea, dimportriva, pe recunoasterea egalitatii dintre oameni.

angela spunea...

Maria
din pacate asta s-a intamplat.
e mila :)
uite-te la comentarii si o sa vezi.
si cu prostia e la fel.
a fost doar a analiza a cuvintelor prezente in comentariile celor din grupul Anti-Turcu si de pe youtube
:)
ma bucur ca vii

Maria spunea...

Angela, nu neg ca in multe cazuri e mila, dar in fine, se pare ca sustinatorii lui PT sunt pregatiti din start sa categorizeze orice remarca de genul 'nu intelege' drept mila. Am vrut doar sa clarific ca mila nu e singura interpretare posibila. Cum nici nu e singura atitudine posibila..

Ascultat Vocea Basarabiei ieri. Astept pina continui chiar tu subiectul ca sa comentez..

angela spunea...

am continuat ;)

Maria
sustinatorii lui pavel turcu sunt deschisi spre orice tip de atitudini, numai nu de badarani.
:)

Maria spunea...

Angela, pai nu prea au de ales decit sa fie deschisi. Nu cred ca deschiderea e un termen potrivit pentru a formula problema..Hai, ca nici Ciorici, si nici Darie n-au fost badarani...Despre obiectiile astora doi s-a scris si vorbit mult, d'accord. Dar exista alte obiectii care inca n-au fost adresate. acum ma duc sa citesc urmatoarea postare...)