ianuarie 08, 2010

POVESTEA MOTANULUI ÎNCĂLȚAT SAU DE CE S-AU SUPĂRAT FRAȚII MAI MARI

buuuunnnn. două noaptea. istoria pe care o voi posta aici nu e nouă. chiar e veche pentru blogosfera moldovenească. a început aici si aici și aici

avem istoria întregii povești. avem opinii peste opinii. unii fac SHEME (ciorici de ezemplu), alții se indignează tare serios.

iaka despre ei o să ne jucăm un pic.

așadar nu o să spun de ce îmi place sau nu Turcu, cu
Ieurooovizionu' lui.

au făcut-o deja mulți și unii chiar foarte
bine.

deci 1.
structura comentariilor Anti Turcu.
a. comentariile pot fi structurate în jurul a câteva teme:
. ne face de ras in europa
. e țăran
. nu înțelege ce face (pornind de la presupoziția că Pavel Turcu e prost și nu prea are capacitate de decizie. de altfel, cum să nu înțelegi că vei fi promovat dacă vii cu o piesă pentru eurovision???)

toate însă vin să spună ASTA: noi, Telectualii moldoveni, iaka știm că suntem deștepți, frumoși, talentați și am decis să devenim salvatorii unui sărman moldovean prost, care nu prea înțelege ce face.

Alina Arefiev mi-e mila de el...el habar nu are unde s-a pornit...ii asa naiv si sincer...da ma scoate din sarite ca cineva profita si inca cred ca cine l-a ajutat cu piesa si il incredinteaza ca el canta bine nu vrea decat sa-l umileasca pe bietul om...ajunge!!lasa-ti omul in pace sa cante singur acasa eurovizzzziooon


atitudinile superioare vin de obicei din probleme de identitate, și nu din integritate personală. da poate nu am dreptate. să îmi spuneți voi.

2. expresii utilizate
. unde esti tu tepes doamne
sau

Irina Dilan deci daca apare ratatu' asta (sorry pt forma de adresare la "maria sa" ) la eurovision...mor de rusine sa zic cuiva k asta reprezinta tara mea... va rog io din suflet...mai bn nu se duce nimeni decat sa aduca la asa un nivel tarisoara noastra , asa cum e saraca da este a noastra si nu merita o asemenea injoseala..k exi...

un clișeu atât de frumos, ca doare
sau
Constantin
10 ani incercam sa ridicam nivelul culturii in tara asta dar toti isi baga p*la,
ne-o bagam si noi si aratam la toti cine suntem
(asta e tare bună, fie vorba între noi. de aici apare o definiție a culturii, de care nu a mai auzit niciun antropolog - cultura este ceea ce trebuie ascuns de toți)

lista de clișee continuă. intrați pe Facebook, că îmi este cam lene să le înșir aici pe toate.

acum mă întorc la povestea Motanului încălțat. vă mai amintiți că fratele mai mare a primit moara, cel mijlociu - un măgar, iar cel mic - un motan, cu ajutorul căruia devine Marchiz de Carabas.
știți de ce?
pentru că l-a ascultat.
imaginați-vă VOI, INTELECTUALI SADEA, DEȘTEPȚI ȘI FRUMOȘI că vine în fața voastră un motan și spune - dă-mi o șansă! ce reacție ar genera cuvintele lui?

sărmanul motan,
haideți să facem un grup să îl protejăm de cei care au văzut în el capacitatea lui motănească, pentru că nu de alta dar,

Victoria Muntean Bravo Sergiu! Trebuie de oprit porcaria aceasta.
Mi se creeaza impresia ca "fanii" lui Turcu nu urmaresc promovarea lui Turcu, cit promovarea lor proprie. Pretinsii rafinati s-au dovedit a fi niste inculti sau poate imbecili.


să revin la poveste.
partea necunoscută a ei.
cea cu frații mai mari, care au rămas consternați de succesele celui mic.
și l-au invidiat pentru asta. și s-au apucat de făcut SHEME.

AȘA A APĂRUT MIORIȚA.

DECI TOTUL ESTE CLAR ȘI STRUCTURAT PÂNĂ AICI. URMĂM PATERNURI CLARE. NU IEȘIM DIN SCHIZME.
PS... pe blog la Viorele,
Chiar sa fie asta oare cea mai importanta tema la inceput de un nou deceniu pentru tarisoara noastra pacatoasa? Eu inteleg ca lumea a baut prea mult de sarbatori si isi iese din minti, ca din casa nu poate iesi – e urit afara. Dar… tre sa fie o limita, nu?
Revezi si blogul tau – cate postari, cate puteri si timp pierdut… pentru ce???
Oare sa fie ‘capodopera’ asta lui Turcu mult mai importanta decat sutele si miile de probleme real importante pentru societatea noastra??? Oare trebuie sute de bloggeri sa umple blogosfera cu rahat pentru o cauza de nimic?
Nu voi mai intinde gandul – nu merita timpul pierdut!
Ajunge oameni buni! Puneti punct odata la acest subiect!
Din fericire, Turcu nu este o problemă. Este sinteza, vorba hegeliană, generată de alți doi factori.
și tot Hegel. deși nu îmi place deloc. Istoria își face de cap cum vrea. Ne întinde mreje și se joacă pentru ca să își realizeze propriile planuri.
data viitoare vorbim despre sinteză. cine este Turcu și de ce este important.
Trimiteți un comentariu