ianuarie 13, 2010

CRĂIASA ZĂPEZILOR îl alege pe PAVEL TURCU. Fusta 14.


ap dar haidem să mai punem nişte întrebări. multe dintre răspunsuri la întrebările nerostite, vorba lui Noica, sunt deja pe www.pavelturcu.com
şi în ochii lui
da io o să vă spun o altă poveste. despre Crăiasa zăpezii.

cică era odată ca niciodată o ţară. era plină de trandafiri frumos mirositori, dar cam mărunţei de felul lor. pentru că în această ţară fraţii mai mari au adus seceta. şi oamenii au pus poliţişti în propriile capuri ca să nu dea voia apei să se scurgă prin ochi. sau pe gură. era economie de idei, economie de sentimente, economie de zâmbete, economie de muzică, economie de cultură.

dar la un moment dat, a început să ningă.
cei mai mulţi au deschis ţeasta şi au lăsat zăpada înăuntru. alţii au rămas închistaţi în creierul lor. ba chiar şi-au acoperit şi urechile. asta ca nu cumva să le curgă apa prin ele.

şi cum oamenii nu au văzut de mult timp zăpada, au ieşit la săniuş. şi a ieşit şi Kay. cu urechile descoperite, capul sus şi un zâmbet sfios. el era pur şi simplu om. şi-a scos Poliţistul din cap şi se bucura de iarnă.

şi l-a văzut Crăiasa. L-a urcat direct pe sanie şi l-a adus la Oslo. Kay a luat premiul şi a venit acasă. pentru că nu avea poliţişti în cap. pentru că acasă a venit primăvara şi are de semănat
schimbări de paradigmă.

şi aici schimbăm macazul şi revenim la Hegel. cine este Pavel Turcu din perspectivă filosoficoantropologicoculturaloştiinţificoipotetică?

vorbeam în postarea trecută despre faptul că istoria se construieşte în triade. cultura întreagă s-a dezvoltat astfel. nu o spun numai eu. orice manual de filosofie abordează astfel problema. apare cultura egipteană (cu opere colosale). să o numim teză. apoi arta Greciei antice, ca antiteză a lipsei de măsură egiptene. sinteza dintre ele este arta romantică, care le combină şi păstrează ceea ce este mai interesant şi important pentru istorie. orice schimbare istorică se dezvoltă în crize şi lupte. comunism - revoluţie - democraţie. comunism - 7 aprilie - dracuştiece, încă nu am reuşit să identific.

acum back la situaţia noastră. avem situaţia culturală pe care o avem. avem identitatea pe care o avem. dar ne-am acoperit gura ca să nu curgă apa prin ea. Ninge. Pavel Turcu este momentul de declanşare a crizei de comunicare între băştinaşii pentru care contează ca trandafirii să fie mari, ca să fie frumoşi şi între cei care ştiu să aprecieze trandafirii mici şi însetaţi.
iaka cine e Pavel. vreţi voi sau nu, la moment Năluca Moldovei umblă prin Europa. noi am trimis-o acolo. fraţii mai mari. diferite Crăiese se minunează. că moldovenii sunt sinceri, oneşti, muncesc mult, sunt veseli. asta e partea pe care o văd doar Crăiesele. Ele ştiu cine este Pavel şi de ce trebuie susţinut. Mulţi Moldoveni însă vor trandafiri mari şi goi. ca şi ochii altor concurenţi. aaa. şi mai au şi fraţi români care îi susţin.

afară ninge. tot mai des. Pavel a acumulat peste 85.000 de vizionări.

cum Hegel? rupe, nu? El ştia încă de pe vremea Revoluţiei Franceze că Moldova va avea un Pavel Turcu.

Trimiteți un comentariu