martie 09, 2009

FUSTA VIII. femeia si ex-prima-rea sentimentelor.

vad un film la tv. el ii canta la chitara si ea zambeste. element indispensabil seductiei feminine. zambetul este in sine o incercare de a-l pune pe celalalt in situatia de a comunica.

asta era off-topic. ma distreaza si spun.

acum despre inteligenta emotionala si capacitatea de a exprima ceea ce simti. hai sa o luam pe rand.

impinsa de o oarecare curiozitate profesionala am tot intrebat femeile daca merita sa fii sincera intr-o relatie. o suta dintr-o suta au raspuns nu. sar peste argumente, sunt superficiale, naive si pline de limitari stereotipice.

prima situatie ipotetica. ea vorbeste prea mult. atitudinea fata de acest tip feminin se structureaza in jurul axei - superficialitate - prostie.

femeile, in capacitatea lor de a exprima ceea ce simt, mai mult decat orice altceva isi doresc sa invete sa ascunda adevaratele sentimente fata de barbati. dintre ei, o parte cu o feminitate latenta fac acelasi lucru. vorba lui Heidegger, din cauza vorbariei inutile, ne pierdem printre cuvinte. sau gesturi. sau postari pe bloguri, in cazul femeilor anului 2009. deci, ea este capabila sa vorbeasca despre orice, numai despre propriile sentimente nu. nu cu el.

a doua situatie ipotetica. ea tace. este perceputa ca o fiinta pisicoasa, profunda si dornica de a fi protejata. pana la prima zgarietura.

acest tip special de femei nu vorbeste pentru ca stiu sa ascunda sentimentele adevarate in spatele cuminteniei aparente. si a profunzimii.

care dintre ele este de facto autentica?

sar peste tipul de femei cu structura a gandirii masculina. sunt vanatori, nu le intereseaza dact jocul si orice iubire este traita in afara unui pattern usor de invatat si recunoscut.

HO HO HO!!!
acest lucru nu vrea sa spuna ca barbatii sunt astfel.
in epoca noastra nici macar fusta nu ii mai poate deosebi.

cert este ca daca am invata sa exprimam sentimente, am intelege cine suntem. sau cel putin am putea pipai autenticitatea proprie.
altfel ne pierdem in scenarii, iluzii si versuri
Trimiteți un comentariu