iunie 01, 2011

între curaj şi temeritate - Temperanţa

tra

era o dată ca niciodată un timp în care lucram la USM, in Secţia Managementul calităţii. Aveam birou, scaun, printer, scaner şi o mulţime de idei frustrate, oprite de sistem şi încuiate într-un colţişor al creierului. şi mai aveam hârtii, mape, mape, mape, pe care le sortam, cu intrări şi ieşiri, conform standardelor. Şi mai aveam şi oameni tare dragi acolo, pe care îi consideram parte a echipei şi îi respectam tare mult.
într-o zi mă întâlnesc cu Angela Brasoveanu. Şi drept rezultat - mă mut la revista Punkt.

primele zile - senzaţie de libertate şi de conştientizare a faptului că lumea de afară şi lumea din usm se deosebesc mai mult decât aş fi crezut. apoi, dor de mediul comod şi lânced, în care, recunosc, am ajuns să gândesc foarte rar.

la început speriată, emoționată și timidă în a da telefoane și a pândi interviuri.
apoi cu un teanc de cărți și articole despre cum se face o revistă
și ce vor oamenii de la ea, adică de la noi :)

acum. al doilea număr de când sunt aici. echipă, lucruri noi, frumoase, posibilitate de a învăța

provocare care a meritat!

ne-am gândit să organizăm Philosophical Wines. :).
am făcut rubrică Punkt pe relații. vrem să o lansăm pe site, ca un gen de forum în care să putem discuta după modelul dialogului socratic.
Punkt este nu numai o revistă, este pentru mine acum - capacitatea de a rămâne eu însămi exersată la maxim.

dacă aveți idei și dorințe sau pur și simplu vreți să îmi spuneți ceva, despre asta și despre altceva -
sunt la Punkt :)

8 comentarii:

Max spunea...

Nu prea stiu cum era in biroul Doamnei responsabile de Management al calitatii, adica stiu cum era aranjat pentru ca am intrat de vreo doua ori, dar nu stiu care era anturajul.

Stiu insa ca imi placeau la nebunie acele ore de filosofie pe care le-am avut cu doamna profesoara de filosofie, si acele provocari de la ore.

Odata considerind ca sintem prostiti am decis sa nu deschida nimeni gura toata ora in semn de protest. Am rezistat/tacut mai bine de 10-15 minute. Fara a spune o vorba, pentru ca orice A spus, se intorcea cu un B, tot impotriva noatra. Tin minte ca se uitau toti la mine, pentru ca eu cu un coleg am organizat "flash mobul", iar doamna profesoara se simtea stupid (ori poate se facea, pentru ca niciodata n-am apucat sa aflu ce se dracu facea in acei creieri), cel putin ne-a marturisit ca s-a simtit stupid in acele clipe, iar eu ma simteam mindru de mine.

Tot ea m-a indragostit in Erik Berne si in jocurile lui. Ma atras in clubul de discutii "cafeaua filosofica" de la USM. Si multe inca as putea spune. Of, amintiri, aminitiri.

Bafta la noul job doamna ex-profesoare, doar sa tineti cont, ca cititorul nu prea iubeste cind cineva ii "are" creierii, tot pe banii lui. Se simte prostit si riposteaza, la fel ca niste bieti studenti din anul intii FJSC.

fustasocratica spunea...

mi-am pastrat orele de filosofie, Max :).
pentru ca sa mai am unde provoca studentii :)

riposta a fost tare buna :).

iar cititorii tot sunt oameni, deci au dreptul sa gandeasca :)

Olga Rosca spunea...

good to know :)

fustasocratica spunea...

:) de ce? :)
colaborari?

stamat spunea...

da da, si cum ne duceam pe coridor la etajul 3 sau 4,si ma plangeam pe viatza :) am sa am copii, ii voi pune sa mearga la lectiile dvs. de mici. O lectie de filosofie, face cat 1 an de studiu laUSM

fustasocratica spunea...

ii astept cu drag :).

illuminator spunea...

Saltuare şi mult respect... de abia acum am dat de acest blog :). Intuiam undeva că trebuia să fie şi aşa ceva .. însă nu m-am apucat să-l caut, acum accidental am dat de el. Vis-a-vis de "discuţiile filosofice" ... există un blog-forrum, pe care vi-l propun să vă rătăciţi prin el http://agorasophie.forummo.com/
care încearcă să se menţină "na plîvu" de ceva timp ... şi aorecum rezonează cu ceea ce doriţi să realizaţi.

fustasocratica spunea...

am intrat :)
cand am timp - mai si postez ceva acolo :)