februarie 14, 2009

FUSTA VII. femeia și secretele ei

Capacitatea femeii de a avea secrete, și prin aceasta de a avea o vădită superioritate în fața bărbatului mă interesează în fusta a șaptea.

(intruziuni simbolice: cifra șapte fascinează, ca și conceptul de femeie, doar pornind de la interpretarea ei. Îmi amintesc de vremurile naive ale studenției, în care cineva se juca în cifre, simboluri și Pythagoras și îmi spunea că eu sunt cifra șapte. Niciodată nu m-am identificat cu o instanță care determină umanitatea să fie așa cum este (sic!) sau cu cineva care este extrem de umanist și dureros de atașat de ideea de bine).

Revin, că m-a cam luat cu vorba șaptele frumos. Așadar femeile sunt superioare bărbaților pentru extraordinara capacitate de avea anumite informații pe care bărbații pur și simplu nu au cum să le știe. De exemplu, sarcina. Nici un bărbat în lumea asta cu toate intuițiile sale nu poate ști că în pântecul femeii a luat naștere o nouă viață. și această viață depinde numai de ea, de situația ei, de dorința ei de a o prelungi. Orice femeie dispune de un set de experințe care nu se compară cu nimic. Acum ceva timp, una dintre femeile cu care obișnuiesc să vorbesc despre identitate, mi-a spus că este însărcinată și că mașina miraculoasă numită ECG îi spune că are două ființe care ar vrea să trăiască. Atunci, normal că am întrebat-o dacă celălalt creator al lor știe. și mi-a spus: îl iubesc prea mult ca să îi spun. Mi-a spus că nu mai are nevoie de copii, că îi ajunge ceea ce are. și atunci: de ce să îl pun în situația de a suferi alături de mine una dintre tragediile și păcatele cele mai mari – omorul?
Hm. Am spus. Are El dreptul să știe că a lăsat în lume un ciot de copil? Ce ziceți voi?
și cum se simte femeia cu toate secretele ei? de ce nu doarme noaptea?
Trimiteți un comentariu